Вертикална градина, зелена стена, Мистър Грийн

Все по-популярните напоследък Зелени стени вече намират място и на нашия пазар. Фирма „Мистър Грийн” ЕООД предлага цялостно проектиране, изпълнение и поддръжка. Има вече над 20 изградени такива в офиси, жилища и бизнес сгради.

До скоро гледани с възхищение само на снимка, вертикалните градини са част от ежедневната атмосфера на все повече българи, благодарение на професионалните услуги на фирма „Мистър Грийн”.

Предлагаме на вашето внимание един продукт, който освен че освежава и вдъхва живот на скучния обсебен от техниката и синтетични материали интериор, облагородява  въздуха и отваря авариен изход към природните дадености без да отнема почти никакво пространство за разлика от така наречените зимни градини.

Зелените стени представляват вегетационен пласт положен върху вертикална повърхост– следващо поколение система за отглеждане на растения без почвен субстрат. Инсталацията включва: вградено напояване задействано на  определен интервал от време,  изкуствено осветление при необходимост, алармена инсталация с аварийно поливане при засъхване. Има възможност за напълно автоматизирана система или полуавтоматизирана- с ръчно добавяне на хранителен разтвор (веднъж седмично). Растенията се развиват оптимално, така че за период от няколко месеца се постига максимален визуален ефект. Дори и най- претенциозни видове дават многократно по- добри резултати, отколкото отгледани в почвен субстрат.

Клиентските виждания и нужди, и спецификата на съответните пространства определят безброй много композиционни  решения. Това разнообразие провокира твоческите търсения и въображението на все повече колеги архитекти и дизайнери за по-настоятелно присъствие на природата в интерора и за нов поглед над вертикалните повърхности.

Фирма „Мистър Грийн” е с над десет годишен опит в областта на паркоустройствения дизайн, изграждането на водни ефекти и скални аранжировки с едрогабаритни скални късове, отливки от фибростъкло и зимни градини. Екипът от висококвалифицирани специалисти гарантира качечство на предлаганите услуги и уважава индивидуалността на своите клиенти, като цели максимално да облагороди средата на живот, създавайки повече качествени пространства на обитаване както навън, така и в интериора.

ето и пълната статия тук