Блог

Новото заведение Raffy  в сградата на Walltopia Collider Activity Center Sofia Tech Park разполага с вертикална градина разположена в непостредстваена близост до седящите места. Живата растителност в модерния интериор предлага множество позитиви за жизнената среда, като и подобряване на визуално-естетическите качества на заведението.

Фирма Мистър Грийн ЕООД  взе участие в облагородяване на средата в приемното помещение на дентална клиника в град София. Освен с визуално-естетическите си качества, озелената стена допринася за подобряване на интериорния микроклимат и качествата на въздуха. Учени са доказали, че растителността доказано оказва благотворен ефект на прихическото здраве и спокойствието на пациентите.

Внасянето на растителност в интериора допринася за уютна и по-здравословна среда. Растенията доказано пречистват въздуха от формалдехидни съединеня, които неминуемо присъстват в затворените вътрешни пространства. Те се отделят от мебелите, заради химическата обработка и лепилата, от почистващите препарати, дезинфектанти и пр. Климатизацията често пъти води до прекомерно изсушаване на въздуха, което може да се компенсира […]

Поредното офис пространство, чиято среда е подобрена благодарение на внесения живот от зеленината. Наличието на растения в интериора повишава влагата във въздуха, като същевременно го пречиства, създава уют и спокойствие за обитателите и подобрява тяхната работоспособност. Благодарим на Стерлинг за гласуваното ни доверие!

През средата на 2015г. фирма “Мистър грийн”  изгради вертикална градина в фоайето на Бизнес център ” Витоша” на бул. България в гр. София. Зеленината ефектно покрива частично заоблената стена и допринася за комфорта на средата. На снимките можете да проследите изключително бързото развитие на растителността, дължащо се на поетата поддръжка от фирма “Мистър грийн” ЕООД.

Поредната реализирана ВЕРТИКАЛНА ГРАДИНА  Mr.GreenWALLS вече расте в нашумялия скороотворил нощен клуб Raffy The Club на бул. Витоша 18. Въпреки че е под земята, градината се развива с пълна сила и расте на изкуствено осветление. Зелената стена от 10 кв. м. е чудесен акцент на отвореното на две нива вътрешно пространство.

Ето още няколко изградени зелени стени от Мистър Грийн. Отново не може да пропуснем оригиналността на всеки един обект от гледна точка на индивидуалността на всяко едно пространство и решението, което е взето за неговото оформление. Комуникацията между растителността и най- различни материали като например естествени или наподобяващи естествени каменни облицовки , дърво, или от […]

Това е един от последните обекти на фирма „Mr.Green“ , намиращ се в столицата, срещу НБУ, на бул. Монтевидео. Градините са екстериорни, поставени на дистанция от около 15 см една от друга. Идеята на инвеститора е в тази пролука да тече вода, стичаща се в басейн с рибки. Ще следим развитието на растенията и ще […]